Zwolle naar Zee - 200 jaar Willemsvaart

Een interactieve expositie over 200 jaar Willemsvaart.

Storytelling

DE OPGAVE

200 jaar Willemsvaart: De belangrijkste vaarverbinding van Zwolle met de IJssel werd 200 jaar geleden geopend. In plaats van een statische expositie was Stichting Allemaal Zwolle en Historisch Centrum Overijssel (HCO) op zoek naar een moderne manier om de geschiedenis van de Willemsvaart te eren. Met de digitalisatie van het archief is het HCO op zoek naar vernieuwende manieren om geschiedenis te verspreiden. Wij werden gevraagd om hier een creatieve draai aan te geven.

ONZE OPLOSSING

Er zijn een aantal voorstellen voorgelegd aan de initiatiefnemers. Hieruit kwam Projection Mapping naar voor als het beste plan; een expositie waarin gebruik wordt gemaakt van projecties en voice-overs. Hierin waren Rense en Maarten verantwoordelijk voor de verhaallijn, visualisaties en ruimtelijke indeling. In samenwerking met historici en partners werd een duidelijk verhaal geschetst over de Willemsvaart. Dit werd vertaald naar een 11 minuut durende show om de interactieve expositie te creëren.

Overzicht van alle schermen van de expositie
Overzicht van alle schermen van de expositie
Close up animatie van de stad Zwolle
Close up animatie van de stad Zwolle
"Vanuit ontzettend veel historische informatie vond TriMotion snel de rode draad van het verhaal. Om dit vervolgens om te zetten naar duidelijke animatie vond ik ontzettend knap." - Marieke Steegemans projectleider HCO

DE IMPACT

Een interessante en leerzame expositie ten ere van het 200 jarig bestaan van de Willemsvaart. Gedurende een periode van zeven weken heeft de expositie drie keer per week plaatsgevonden. In de eerste week zijn er meer dan 1000 bezoekers geweest!

Benieuwd wat Projection Mapping of Storytelling voor uw verhaal, bedrijf of project kan doen? Wij zitten vol met ideeën! Neem contact op met Maarten via maarten@trimotion.nl.

Veel publiek bij de opening van de expositie
Veel publiek bij de opening van de expositie

Team:

Rense Notenboom

Service Designer & Creatief technoloog

Maarten Mensink

Service Designer & Creatief designer

Service

Storytelling

Virtual Reality
Design Thinking
Augmented Reality
3D visualisaties
Project Mapping
Animaties
Infographics

Projection Mapping Watertoren Hengelo

Storytelling

Placemaking Jolplein

Social Design

Ontwerp Nieuwe Locatie Civilion

Social Design