De Techniekroute

Social Design

DE OPGAVE

ROC van Twente, locatie de Gieterij in Hengelo, wil samen met het C.T Stork College techniek en technologie zichtbaar en voelbaar promoten middels een Techniekroute. De route loopt van Centraal Station Hengelo tot de Gieterij. De wens is een groei van het aantal studenten in de Techniek- en ICT-opleidingen.

Nog altijd maakt techniek van Twente een sterke ondernemende regio met innovatieve bedrijven en (MKB-)maakindustrie. Tegelijkertijd kampt de regio met een tekort aan technische vakmensen én wil men praktijkberoepen meer onder de aandacht te brengen.

ONZE OPLOSSING

Om beweging te krijgen in dit vraagstuk is TriMotion gevraagd het ontwerpproces in co-creatie met studenten, onderwijsprofessionals, de gemeente Hengelo en marktpartijen te organiseren.

De focus ligt op de ontwikkeling van een digitale route, waarin met Augmented Reality (AR) verhalen visueel en interactief worden gemaakt. Daarnaast zal de Techniekroute ook op diverse fysieke plekken op de route zichtbaar worden.

DE IMPACT

De Techniekroute app is inmiddels te downloaden in de Appstore en Playstore. Een belangrijk en spannend moment in het ontwikkelproces. Door eerst laagdrempelig te ontwikkelen met gebruikers is goed afgetast waar de ambitie voor de toekomst ligt. 

Lees op www.techniekroutehengelo.nl meer over de Techniekroute.
Meedoen? Neem contact op met Nienke: nienke@trimotion.nl

Benieuwd naar hoe de samenwerking binnen de Techniekroute tot stand is gekomen? Check onderstaande video, gemaakt door studenten van ROC van Twente!

Team:

Nienke Goossen

Service Designer & Social Designer

Jetse Oude Avenhuis

Service Designer & Concept Designer

Jeroen van der Zande

Service Designer & Webdeveloper

Thijs Oude Avenhuis

Service Designer & Webdeveloper

Rense Notenboom

Service Designer & Creatief technoloog

Service

Social Design

Placemaking
Design Thinking
Ruimtelijke vormgeving
Right to Challenge

De trotse makers van het C.T. Storkcollege

Social Design

Pak an, Pak over - Burgerparticipatie in Losser

Social Design

CYCLE - Interactieve installatie

Storytelling