REACT - Lichtfestival Hengelo

Reactie tussen mens en technologie

Storytelling

De opgave

De opkomst van kunstmatige intelligentie is op het moment het gesprek van de dag. De mogelijkheden lijken eindeloos, wat gaat AI ons in de toekomst brengen? TriMotion ontwikkelde REACT, een interactief spel tussen mens en technologie.

Onze oplossing

TriMotion heeft inmiddels aan meerdere lichtfestivals deelgenomen, altijd op zoek naar de volgende uitdaging om de bezoeker te betrekken. Dit project draaide om het verkennen van de communicatie tussen bezoekers en lichtkunst: REACT.

De Impact

LICHT Hengelo trok een flink aantal bezoekers, ook op het terrein van broedplaats Oogst, waar de installatie van TriMotion stond, was het druk. 

Op het Oogst terrein stond een groot lichtkunstinstallatie die bediend kon worden met vijf knoppen. De bezoekers werden uitgedaagd: de installatie stelde vragen en verwachte antwoorden en samenwerking. Bij correcte antwoorden toonde de installatie tevredenheid, maar je kon het ook fout doen…

De bezoekers gaven input en de installatie reageerde, waardoor een levendige interactie tussen mens en technologie ontstond, gevisualiseerd als een speels spel van licht.

Ook jouw evenement verlichten met een lichtinstallatie? De koffie staat klaar!

Team:

Rense Notenboom

Service Designer & Creatief technoloog

Maarten Mensink

Service Designer & Creatief designer

Enschede Lights up

Buurt aan Zet

Social Design

Ruimtemakers van Pioneering

Business Design