Projection Mapping Watertoren Hengelo

Hoe wij gebouwen hun eigen verhaal laten vertellen.

Storytelling

DE OPGAVE

Stichting in Wording neemt in november 2017 het beheer van de Watertoren in Hengelo op zich. Live muziek, exposities en ontmoetingen maken de plek weer levend. Om het eenjarig bestaan van de heropende watertoren te vieren hebben wij in samenwerking met Stichting in Wording een 'Projection Mapping' Show georganiseerd: Een show waar door middel van een viertal beamers, het verhaal van de watertoren, op de watertoren werd verteld.

ONZE OPLOSSING

Projection Mapping is het projecteren van animaties en video’s op een object. Door speciaal gemaakte content af te spelen op dit object kunnen spectaculaire visualisaties en optische illusies worden laten zien. Ook krijgt het verhaal dat je wilt vertellen over het object door middel van de visualisatie extra impact: Het object verteld als het ware zijn eigen verhaal.

Bij de watertoren met een lengte van bijna 30 meter was het toepassen van projection mapping nog een uitdagende klus. Een viertal krachtige projectoren waren nodig om de zijde van de watertoren volledig te bedekken. In samenwerking met Sophie Reef (Storyteller) werd de geschiedenis omgezet in het verhaal van de watertoren. Van de bouw van de watertoren voor schoon drinkwater tot hernieuwde bestemming als culturele broedplaats: De watertoren vertelde zijn verhaal in een 15 minuten durende show inclusief spectaculaire effecten.

DE IMPACT

Honderden mensen brachten een bezoek aan de show. De Projection Mapping was voor TriMotion een inspirerend project: aan de ene kant is het mooi om een steentje bij te dragen aan het behouden van de mooie van historie van Hengelo en anderzijds door de unieke uitdaging om een spectaculaire show te mogen neerzetten op een 30 meter hoge watertoren. Uiteindelijk heeft een interview over dit project geleid tot een andere uitdagende show.

Team:

Rense Notenboom

Service Designer & Creatief technoloog

Maarten Mensink

Service Designer & Creatief designer

Service

Storytelling

Virtual Reality
Design Thinking
Augmented Reality
3D visualisaties
Project Mapping
Animaties
Infographics

Placemaking Jolplein

Social Design

Ontwerp Nieuwe Locatie Civilion

Social Design

Omwonen

Social Design