Pak an, Pak over - Burgerparticipatie in Losser

Pak an, pak over is de Losserse vertaling van de Right to Challenge. Het recht dat burgers hebben om de gemeente uit te dagen op het moment dat men denkt: “deze taken kan ik beter slimmer of zelfs goedkoper uitvoeren dan de gemeente op dit moment zelf doet.”

Social Design

DE OPGAVE

De vraag vanuit de gemeente Losser; hoe motiveer en faciliteer je inwoners om zelf met ideeën en uitvoeringsplannen te komen?

ONZE OPLOSSING

TriMotion heeft in nauwe samenwerking met de dorpsraden een communicatiestrategie en middelen ontwikkelt om inwoners te bereiken en actief deel te laten nemen aan Pak an, Pak over. Eén van de belangrijkste uitgangspunten voor TriMotion; hoe zorgen de middelen voor een duurzame lange termijn samenwerking tussen de gemeente, de dorpsraden en inwoners.

DE IMPACT

Een gevisualiseerd en interactief stappenplan, een website en uitdagingenfilter voor het toetsen van uitdagingen zijn handige handvatten die helpen de samenwerking tussen de dorpen en de gemeente slim te organiseren. Vanuit het principe ‘testen, leren en verbeteren’ wordt sinds 2020 steeds voortdurend gesleuteld aan het optimaliseren van de samenwerking. Benieuwd hoe we het stappenplan vormgegeven hebben? Deze vind je hier!

Team:

Nienke Goossen

Service Designer & Social Designer

Jeroen van der Zande

Service Designer & Webdeveloper

Hans Oude Avenhuis

Service Designer & Vernieuwer

Jana Simmelink

Service Designer & Storyteller

Service

Social Design

Placemaking
Design Thinking
Ruimtelijke vormgeving
Right to Challenge

CYCLE - Interactieve installatie

Storytelling

CONTROL - LICHT Festival Hengelo

Storytelling

Samen Apeldoorn

Social Design