Waterprojectie Boekelose Brug

Een unieke manier om verhalen te vertellen.

Storytelling

DE OPGAVE

Op 31 mei 2019 werd in Hengelo de eerste energieneutrale brug van Nederland opgeleverd: De (nieuwe) Boekelosebrug. Deze oplevering was gelijk het startschot om het herinrichtingstraject van het Stadsdeel Hart van Zuid in te luiden. Genoeg redenen dus om dit stukje van Hengelo op een speciale manier uit te lichten: TriMotion realiseerde in samenwerking met Gemeente Hengelo en Total Image een unieke waterprojectie die het verhaal van Zuid vertelde. Van de impact die Hart van Zuid heeft geleverd in het verleden, naar een kijk in de toekomst hoe dit stadsdeel nog duurzamer, levendiger en leefbaarder wordt.

ONZE OPLOSSING

Vanuit Gemeente Hengelo kwam de vraag (voortvloeiende uit een vorig project), om een bijzondere projection mapping show op te zetten met als decor de nieuwe Boekelosebrug. Echter, door het innovatieve en dunne design van de brug bleek er niet genoeg oppervlakte te zijn om het verhaal op een pakkende manier te kunnen vertellen. Daarom werd er gekozen voor een andere techniek: waterprojectie.

Een enorme pomp pompt water uit een kanaal of plas en spuit dit met grote kracht tegen een metalen plaat. Het water spuit hierdoor omhoog wat resulteert in een 15 meter breed en 8 meter hoog watergordijn. Door het gebruik van een krachtige projector en gespecialiseerde content kan het verhaal verteld worden op dit watergordijn.

Hart van Zuid kan worden gezien als de letterlijke motor van Hengelo. De grote metaal en textielindustrie in de 17e eeuw zorgden voor een enorme groei en welvaart wat Hengelo maakt zoals ze nu is. De grote machines en motoren maken nu plaats voor nieuwe hightech industrieën en culturele invullingen. Hoewel op een andere manier dan vroeger, de motor van Hengelo draait nog steeds. In een waterprojectie van 11 minuten namen we de bezoeker mee in het verloop van deze gebeurtenissen. De waterprojectie werd versterkt door een bijpassende lasershow.

lasershow over het water.
lasershow over het water.

DE IMPACT

Op 15 November stond de kade van het Twentekanaal vol Hengeloërs om de show te bekijken. Onder genot van een kop koffie of warme chocolademelk werd de historie en toekomst van het Hart van Zuid op een unieke manier beleefd.

Benieuwd wat Storytelling voor uw verhaal, bedrijf of project kan doen? Wij zitten vol met ideeën! Neem contact op met Maarten via maarten@trimotion.nl.

Team:

Rense Notenboom

Service Designer & Creatief technoloog

Maarten Mensink

Service Designer & Creatief designer

Service

Storytelling

Virtual Reality
Design Thinking
Augmented Reality
3D visualisaties
Project Mapping
Animaties
Infographics

Zwolle naar Zee - 200 jaar Willemsvaart

Storytelling

Projection Mapping Watertoren Hengelo

Storytelling

Placemaking Jolplein

Social Design