Omwonen

Leegstand terugdringen door woon- en werkruimte te combineren en daarmee ruimte te bieden aan startende ondernemers.

Social Design

DE OPGAVE

Steeds meer winkelpanden en bedrijfspanden staan langdurig leeg, terwijl de vraag naar betaalbare woon- en werkruimte blijft groeien. Woningcorporatie Welbions en Gemeente Hengelo werken met ons samen om een einde te maken aan leegstand en een begin voor nieuw (jong) ondernemerschap en creativiteit in de stad.

TriMotion samen met Gemeente Hengelo en Welbions aan de slag
TriMotion samen met Gemeente Hengelo en Welbions aan de slag

ONZE OPLOSSING

TriMotion heeft het concept ‘Omwonen’ geïntroduceerd aan de gemeente en Welbions, een concept waarin ondernemers in hetzelfde pand kunnen wonen en werken. De woningen zijn gericht op flexibiliteit, hierdoor kan de ruimte voor verschillende functies worden gebruikt. In een pilot zijn de ruimtes getest, gebruikt en goedgekeurd.

DE IMPACT

De bewoners zijn inmiddels gesetteld! Met zo min mogelijk ingrepen aan het pand hebben we de ruimte leefbaar gemaakt. Bewoners hebben daarbij maximale vrijheid gekregen om zelf keuzes te maken in gebruik, combinatie van functies en indeling. Het concept past binnen de circulaire economie.

Geïnteresseerd in Omwonen? Kijk dan op www.omwonen.com voor meer informatie of neem contact op met Nienke. Telefoon: 06 43 7550 60

Team:

Nienke Goossen

Service Designer & Social Designer

Hans Oude Avenhuis

Service Designer & Vernieuwer

Service

Social Design

Placemaking
Design Thinking
Ruimtelijke vormgeving
Right to Challenge

De GameChange Karavaan

Social Design

Nasdaq - Innovatiedagen

Business Design

Nacht van de Korte Film

Storytelling