Nacht van de Korte Film

Beginnende filmmakers een kans geven om hun werk te laten zien aan een groot publiek.

Storytelling

START

Beginnende filmmakers hebben het moeilijk. Jonge filmmakers en studenten maken korte films van hoge kwaliteit, die te vaak alleen in het archief verdwijnen. Dat is natuurlijk hartstikke zonde! Uit deze gedachte ontstond de Nacht van de Korte Film; een avond waarin jonge filmmakers een podium krijgen voor hun meesterwerken. 

PROCES

Het concept is ontwikkeld door medewerkers van TriMotion in samenwerking met (bar) de Nul te Hengelo. Na verschillende brainstormsessies maakte TriMotion het plan concreet. TriMotion regelde hierin een netwerk van ondersteunende partijen. Saxion gaf budget vrij voor de inhuur van de buitenbioscoop, Cultuurpodium Houtmaat maakte het gebruik van de juiste technische middelen mogelijk. OldskoolCampers bood een prachtig VW busje aan om popcorn uit te verkopen. Zo ontstond de eerste Nacht van de Korte Film. 

"Goed verhaal, Lekker kort!"

RESULTAAT

Filmmakers krijgen een podium waarop ze ontdekt kunnen worden door het bedrijfsleven. Waar de verwondering van het publiek voelbaar is voor de maker, en waar mensen in contact met elkaar kunnen komen om zo tot nieuwe creatieve ideeën en creaties te komen. Deze verbinding tussen publiek, filmmakers en ander jong talent is waar Nacht van de Korte Film voor staat en aan blijft werken. Ondertussen is de NVDKF al geland in Hengelo, Almelo en Enschede!