Enschede Lights up

De grootste bankoverval van Twente!?

De opgave

Dat het gebouw waar nu Snelder Zijlstra in Enschede gevestigd is een rijke geschiedenis heeft weet niet iedereen. Nog steeds, diep in de kelders, zijn de restanten van de oude Twentsche bank te vinden. Voor het Enschede Lights Up Festival is TriMotion de geschiedenis ingedoken om de grootste bankoverval van Twente (die misschien wel of niet heeft plaatsgevonden…) op te duiken.

Onze oplossing

TriMotion is aan de slag gegaan met het concept voor de projection mapping voor het Enschede Lights Up Festival. Aangezien er geen informatie over een echte bankroof is, hebben Maarten en Rense besloten te spelen met een niet gebeurd verhaal. Een leuke uitdaging, want hoe zorg je ervoor dat je mensen meesleept in een verhaal zonder te onthullen of de grootste bankoverval in Twente ook daadwerkelijk is gebeurd? 

TriMotion zet zich graag in voor kunst/lichtkunst en projection mappings om een interactieve ervaring te creëren voor de bezoeker. Daarin zit altijd een leuke knipoog in verwerkt, zoals ook hier in de grote bankroof.

De Impact

Het Enschede Lights up Festival heeft 30.000 bezoekers getrokken en de grote bankroof was een grote succes bij het publiek. 

Wil jij jouw gebouw ook in het licht zetten? De koffie staat altijd klaar.

Team:

Maarten Mensink

Service Designer & Creatief designer

Rense Notenboom

Service Designer & Creatief technoloog

Jetse Oude Avenhuis

Service Designer & Concept Designer

Service

Storytelling

Virtual Reality
Design Thinking
Augmented Reality
3D visualisaties
Project Mapping
Animaties
Infographics

Buurt aan Zet

Social Design

Ruimtemakers van Pioneering

Business Design

Interactieve 3D modellen Waste Vision

Storytelling