Projection mapping Oldenzaal

Storytelling

DE OPGAVE

Oldenzaal kent een rijke geschiedenis en heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkelingen van Twente. De stichting Oldenzaalse musea wil deze verhalen uit het verleden delen met het publiek. Om dit toegankelijk te maken is de wens om de verhalen in de publieke ruimte te presenteren met een projection mapping. Twee verhalen zijn essentieel geweest voor het vormen van hedendaagse Oldenzaal: de rol van Oldenzaal tijdens de 80-jarige oorlog en de ontwikkeling van Oldenzaal als Hanzestad.

ONZE OPLOSSING

TriMotion heeft de geschiedenis achter de verhalen vertaald naar korte animaties in een modern jasje. Zo is de 80-jarige oorlog in beeld gebracht in een animatie van acht minuten, waarin verschillende personages worden gevolgd die een belangrijke rol speelden voor Oldenzaal in die periode. De animaties werden meerdere dagen geprojecteerd op de Plechelmusbasiliek in Oldenzaal. Ze maakten onder andere deel uit van rondleidingen door de stad.

TriMotion heeft de stichting Oldenzaalse musea geholpen met de aanschaf van een beamer voor de projection mappings, zodat er vaker dit soort shows kunnen worden gegeven. Ook zijn vrijwilligers opgeleid in het gebruik van de beamer en de geluidsset zodat de stichting zelfstandig kan opereren. Als extraatje is een levensgrote versie van Tetris ontwikkeld. Bezoekers konden de blokken op de kerk besturen via een controller en strijden om de highscore.

DE IMPACT

Bewoners en bezoekers van Oldenzaal hebben een stuk geschiedenis van de stad kunnen ervaren in de publieke ruimte. Verhalen die normaal alleen in gesloten archieven in te zien zijn. TriMotion hoopt met de animaties een stuk bewustwording te creëren over de geschiedenis van de stad.

Team:

Maarten Mensink

Service Designer & Creatief designer

Rense Notenboom

Service Designer & Creatief technoloog

Service

Storytelling

Virtual Reality
Design Thinking
Augmented Reality
3D visualisaties
Project Mapping
Animaties
Infographics

De Techniekroute

Social Design

De trotse makers van het C.T. Storkcollege

Social Design

Pak an, Pak over - Burgerparticipatie in Losser

Social Design