De trotse makers van het C.T. Storkcollege

De middelbare school vond het tijd om een nieuw verhaal te laten horen rondom de trotse makers van het C.T. Stork College

Social Design

DE OPGAVE

Het C.T. Stork College is een middelbare school voor praktijk-rijk onderwijs in Hengelo. Ze leiden de vakmensen van de toekomst op die gaan bouwen voor de woningcrisis, installeren voor de energietransitie, zorg dragen voor de vergrijzing en in een hele reeks andere belangrijke diensten zullen voorzien voor de samenleving. Een essentiële en waardevolle taak ligt voor deze toekomstige makers weggelegd.

 

Toch ervaart het C.T. Stork College dat de waardering voor deze makers er niet altijd is en dat er een negatief stigma heerst rondom praktijk-rijke opleidingen. Daarom vond de school het tijd om een nieuw verhaal te laten horen rondom de trotse makers van het C.T. Stork College. Leerlingen die niet alleen stil willen zitten met hun neus in de boeken, maar die willen leren door te doen, te ervaren en te ontdekken.

ONZE OPLOSSING

TriMotion is met leerlingen, ouders en docenten in gesprek gegaan over het thema ‘trotse makers’. Hoe ervaren ze het praktijk-rijke onderwijs van het C.T. Stork College? Wat zouden ze graag willen laten zien en vertellen over de school? En wat maakt ze trots? Uit deze interviews en creatieve sessies heeft TriMotion een verhaallijn geschreven en praatplaten ontworpen voor het verhaal van de trotse makers. Daarnaast zijn er, samen met leerlingen en medewerkers, Placemaking plannen gemaakt om het gebouw meer een ‘makers uitstraling’ te geven.

 

Benieuwd waar de trotse makers allemaal mee bezig? Bekijk hier het sociale mediakanaal van de trotse makers!

Team:

Jetse Oude Avenhuis

Service Designer & Concept Designer

Nienke Goossen

Service Designer & Social Designer

Service

Business Design

Platform ontwikkeling
Serious Gaming
Business Development
Werknemer gedreven innovatie

Pak an, Pak over - Burgerparticipatie in Losser

Social Design

CYCLE - Interactieve installatie

Storytelling

CONTROL - LICHT Festival Hengelo

Storytelling