Buren Bouwen de Buurt

Bewoners en ambtenaren samen sterk maken in het organiseren van inrichtingen in de openbare ruimte.

Social Design

DE OPGAVE

In de gemeente Amsterdam moet het buurtplein aan de Sint Willibrordusstraat op de schop in verband met een omvangrijke infrastructurele aanpassing: de bouw van een ondergrondse parkeergarage. De vraag vanuit de gemeente: Hoe betrekken wij de buurt bij de herinrichting van het plein en wat doen met de parkeerruimte die vrij komt in de straten? 

ONZE OPLOSSING

TriMotion ondersteund buurtbewoners en gemeente bij de herontwikkeling van het plein en de omliggende openbare ruimte. Wij betrokken buurtbewoners in het ontwerpproces via een online platform en het organiseren van Design Cafés. Deze platformen gaven iedereen de ruimte om ideeën te presenteren en feedback te leveren. In ontwerpsessies worden alle partijen samengebracht om effectief tot haalbare plannen te komen, zo wordt de afstand tussen idee en praktijk verkleind.

Actieve creatieve sessie in Amsterdam
Actieve creatieve sessie in Amsterdam

DE IMPACT

De plannen voor het Willibrordusplein liggen klaar. De vrijgekomen ruimte wordt gebruikt voor het verbeteren van de veiligheid, sociale betrokkenheid en het stimuleren van de lokale economie. Door gemeente, projectontwikkelaars en burgers samen te brengen ligt er een haalbaar en efficiënt resultaat. De uitvoering wordt een grote stap voor bewoners met veel pluspunten voor de leefbaarheid. 

Geïnteresseerd in betekenisvolle ruimte bij jou in de buurt? Kom langs voor een kop koffie of stuur een mail naar Nienke@Trimotion.nl !

Team:

Nienke Goossen

Service Designer & Social Designer

Hans Oude Avenhuis

Service Designer & Vernieuwer

Jeroen van der Zande

Service Designer & Webdeveloper

Service

Social Design

Placemaking
Design Thinking
Ruimtelijke vormgeving
Right to Challenge