The Blackbox

Ontdek de creatieve speeltuin van visuele kunstenaars

Toelichting

The Blackbox is een ruimte voor artistieke vrijheid! Op het Oogst terrein heeft TriMotion een zeecontainer omgetoverd tot een experimentele hub voor opkomende visuele en technologische kunstenaars. Hier kunnen ze vrij experimenteren en hun werk presenteren aan het publiek.

In samenwerking met Stichting VERREV zijn er zeecontainers aangeschaft. Eén van deze containers is volledig omgebouwd tot een toegankelijke ruimte met een beamer, geluidsinstallatie en wanden om makkelijk installaties in te bouwen. Een podium voor (jonge) makers, experimenteerders en opkomend talent.

Conclusie

In de proefperiode heeft TriMotion een interactieve installatie in The Blackbox gebouwd, waarmee je jouw VJ- en DJ-ervaring op kon vormgeven. De tweede expositie is ingevuld door kunstenaar Miriam Riefel met haar installatie "Wires", waarmee je door middel van draden je eigen soundscape en visuals kan creëren.

De Impact

The Blackbox begon als een try-out maar is een blijvend initiatief geworden op de creatieve broedplaats Oogst. Er staan verschillende exposities op de planning, maar er is altijd ruimte voor meer. 

Ben of ken jij een creatieve maker? Heb je een plek nodig waar jij kunt experimenteren met jouw interactieve, technologische of visuele project en wil je zichtbaarheid voor je werk? Neem dan contact op met frederike@trimotion.nl

Team:

Rense Notenboom

Service Designer & Creatief technoloog

Maarten Mensink

Service Designer & Creatief designer

Jetse Oude Avenhuis

Service Designer & Concept Designer

SIW - Lichtbus

REACT - Lichtfestival Hengelo

Storytelling

Enschede Lights up