Campagne Baas Boven Baas

TriMotion ontwikkelde voor de gemeente Hengelo een campagne om de stem van Hengelose jongeren te laten horen. Hoe moet de samenleving er tijdens én na corona uitzien?

Social Design

DE OPGAVE

In het midden van de coronacrisis riep minister-president Mark Rutte jongeren op na te denken over hoe de samenleving er tijdens én na corona uit zou moeten zien. De gemeente Hengelo wilde graag de stem van Hengelose jongeren laten horen! In samenwerking met de gemeente heeft TriMotion hiervoor een nieuwe campagne gelanceerd: Baas Boven Baas. Een nieuw concept, een swipe-app, serie video's en een bij die van de gemeente passende huisstijl is het resultaat.

ONZE OPLOSSING

Baas Boven Baas is een campagne gefocust op jongeren: hoe hebben zij deze roerige tijd ervaren? En hebben zij tips en inzichten die het leven net een stukje beter maken? Om deze informatie op te halen heeft TriMotion een Swipe-app ontwikkeld: Een intuïtieve en overzichtelijke website met hippe huisstijl waar jongeren met een mobiele telefoon hun mening kunnen geven. Verschillende thema’s worden uitgelicht, zoals vrienden, familie en sport. Door middel van een handige dashboard werden de resultaten geanalyseerd en teruggekoppeld naar de gemeente. Om bekendheid te generen is er een videocampagne gelanceerd met zeven video’s (in samenwerking met Marc van Weeren) waarin jongeren hun mening delen voor de camera. Deze video’s werden gedeeld op sociale mediakanalen.

Een flinke groep Hengelose jongeren heeft door middel van de Swipe-app meningen, ervaringen en tips gedeeld. Van deze input is een video door burgemeester Sander Schelberg gestuurd naar de minister president. Op 4 september zijn alle jongeren die deelnamen uitgenodigd in het gemeentehuis. Als klapper op de vuurpijl werd ook een dankbrief van de minister president voorgelezen.

De gemeente Hengelo is van plan om Baas Boven Baas ook in te zetten omtrent andere thema’s om jongeren aan het woord te laten en nieuwe inzichten te krijgen in de leefwereld van deze jongeren. 

De campagne van Baas boven Baas werd besproken op RTV Oost, Hengelo's Dagblad, Radio Hengelo TV en 1Twente!

Team:

Maarten Mensink

Service Designer & Creatief designer

Jana Simmelink

Service Designer & Storyteller

Thijs Oude Avenhuis

Service Designer & Webdeveloper

Jeroen van der Zande

Service Designer & Webdeveloper

Service

Social Design

Placemaking
Design Thinking
Ruimtelijke vormgeving
Right to Challenge

Burgerpark het Weusthag

Social Design

Waterprojectie Boekelose Brug

Storytelling

Zwolle naar Zee - 200 jaar Willemsvaart

Storytelling