Hoe maakt jouw product een goede eerste indruk?

Design: Het is het eerste wat je ziet, maar niet altijd het eerste wat opvalt. 

Maar wat is design?

Design is de vormgeving en presentatie van objecten, omgevingen en ervaringen’ is de eerste definitie die je vindt voor ‘Wat is design’. Duidelijk, maar een beetje stijf. ‘Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works’ — Steve Jobs. Daar zit al meer gevoel achter. 

De achterliggende gedachte is dat design de inhoud moet dienen. Dit klinkt misschien logisch, maar blijkt voor sommige ontwerpers moeilijker dan je denkt. Kijk maar eens naar deze tafels in een klaslokaal. Valt je wat op?

Voorbeeld van slecht design

Een voorbeeld van slecht design.

Makkelijk te plaatsen en een overzichtelijk bureau. Helemaal goed toch? Tenzij je linkshandig bent. Het doel van een bureautafel op school is dat alle leerlingen het kunnen gebruiken om aantekeningen te maken in hun schrift (Of mooie tekeningen..). Dat gaat echter moeilijk worden als je links bent op deze school.

Welke is duidelijker?

Welke is duidelijker? 

LA staat bekend om de chaos in het verkeer. Denk bijvoorbeeld aan de parkeerbordjes (links). Het doel is dat bezoekers begrijpen wanneer zij hier wel en niet mogen parkeren. Dit design dient dat doel echter totaal niet. Na 10 keer kijken snap je er waarschijnlijk nog vrij weinig van. Dit laat mooi zien wat de invloed van design is, de inhoud van beide borden is namelijk exact hetzelfde.

Het visualiseren van moeilijke inhoud naar een duidelijk ontwerp is de kracht van design.

Van moeilijke inhoud naar duidelijk design is een van onze specialiteiten bij TriMotion. Op zoek naar een sterk design voor jouw idee? Neem dan contact met ons op of kom langs voor een kop koffie! ☕️