Apple kondigt VR-producten aan

Bij TriMotion realiseren we verschillende projecten met virtual reality en augmented reality, technologieën die zich steeds meer ontwikkelen en stijgen in populariteit. Apple kondigt deze maand aan mee te gaan in de populaire technologische ontwikkeling, al moeten we er nog wel even op wachten.

Apple wil in 2022 een AR-headset lanceren, en vanaf 2023 brengt de Amerikaanse multinational een lichtgewicht bril uit. In het openbaar heeft Apple nog nooit gepraat over een eigen AR-headset of bril. Ook is het op zijn minst vreemd dat Apple al zo vroeg details deelt over een toekomstig product, stelt Emmerce. Meestal probeert het bedrijf nieuwe producten ook intern stil te houden.

Een introductie in 2022 of nog later zou betekenen dat Apple vrij laat de AR-markt betreedt. AR gaat vermoedelijk al wel een rol spelen bij de nieuwe iPad Pro’s, die begin 2020 worden verwacht. Naast twee camera’s krijgt de iPad een klein gat voor een 3D sensor. Daarmee worden eerdere geruchten over drie camera’s tegengesproken. De 3D sensor zou onder meer voor FaceID worden gebruikt, waarmee het gezicht van gebruikers wordt herkend.