Van beleidsstukken naar een verhaal

1

Hulpvraag

Waarom nog ellenlange beleidstukken schrijven als het ook gewoon in een bondig, leesbaar en SMART-Actieplan kan? De Gemeente Hengelo vroeg ons te helpen om van het actieplan ‘Nieuwe Energie Hengelo’ een breed gedragen verhaal maken dat zowel de gemeenteraad, het managementteam, ondernemers en stadsgenoten inspireert om zelf actie te ondernemen.

De klimaatakkoorden van Parijs dwingen ons allemaal tot een meer ingrijpende verandering van onze manier van leven. De energietransitie is urgent vanwege de Europese en nationale doelstellingen. Deze urgentie voelt ook de Gemeente Hengelo. Het realiseren van een klimaatneutrale leefomgeving is natuurlijk niet alleen een taak van de overheid. Ondernemers en burgers kunnen zelf ook een belangrijke rol innemen.

2

Onze oplossing

Door middel van Service Design Support helpen we de Gemeente met dit transitie-vraagstuk. In een actieve werksessie met de gemeente hebben we de kern van het actieplan vertaald naar een kernboodschap en samengevat in een informerende visual: een infographic.

Het opzetten van een samenwerkingsprocessen met diverse partijen en stakeholders vraagt om de inzet van creatieve gesprekstechnieken, conceptdenken, visuele vertalingen en het vertellen van een verhaal. Hiermee breng je actieplannen daadwerkelijk naar de DOEN.

Info

Klant

Energie Actieplan

Services

Service Design

Infographic